Alleen op een sterk fundament kun je bouwen!

Alleen op een sterk fundament kun je bouwen!

Verzakking van de kas, het is een steeds groter wordend probleem voor veel kwekers in Nederland. Door klimaatverandering en een zakkend waterpeil heeft de fundering het zwaar te verduren. Steeds vaker leidt dit tot scheuren en verzakkingen. Eén van de gevolgen hiervan is dat uw kas vatbaarder wordt voor ruitbreuk en lekkages. Gelukkig is er altijd een manier om problemen aan de fundering te herstellen. Zo voorkomt u gevolgschade.

De basis is belangrijk. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan in zowel het realiseren van een nieuwe fundering als het herstellen van de bestaande fundering. De werkzaamheden die we uitvoeren variëren van het ophogen van de palen en het creëren van juiste waterafloop tot het verhelpen en/of repareren van barsten en scheuren.

Werkwijze
De eerste stap in ons proces is het maken van een funderingsplan. Door het uitvoeren van lasermetingen of uitgebreid bodemonderzoek krijgen we een goed beeld van de situatie en waar de zwakke plekken zich bevinden. Schriftelijk stellen we een plan op dat we met u bespreken. Dit plan is voorzien van onze bevindingen, een uitgebreide fotoreportage en verschillende mogelijkheden en adviezen die we bieden.

Na akkoord maken we een planning in overleg met de klant. Hierna gaan we over op het bestellen van de benodigde materialen. Door collectieve inkoop kan dit al heel voordelig! Na levering van de materialen kan de uitvoering starten! Onze deskundige monteurs voeren de werkzaamheden uit terwijl uw teelt of productie doorgaat! Zo ondervindt u geen hinder van de reparatie en kunt u blijven werken aan een optimaal teeltresultaat!

Eerdere projecten
– De kas van één van onze klanten in De Lier was ernstig verzakt. Aan het einde van de zomer was het noodzaak om de kas binnen afzienbare tijd op te hogen om lekkages en ruitbreuk in de herfst en winter te voorkomen. De kas stond helemaal vol met bloemen en de teelt mocht niet onder ons werk lijden. We besloten met de teelt mee te werken. Exact zoals in onze werkwijze beschreven begonnen we met het uitvoeren van lasermetingen waarna onze monteurs de palen in een bepaald gedeelte van de kas dat op dat moment leeg stond, gedurende een periode van 7 weken ophoogde. Gelijktijdig schilderden onze monteurs de palen wit zodat de klant in de toekomst het maximale uit het zonlicht haalt!

– In december werkten onze monteurs aan de fundering van een andere klant in het Westland. Bij deze klant zijn hoogteverschillen tot wel 13 centimeter geconstateerd! De klant zat middenin zijn teeltwisseling en mede hierdoor was er weinig tijd om de kas op te hogen. Het was de wens van de klant dat we de kas voor de helft op zouden hogen, de meest slechte stukken zouden verhelpen en volgend jaar terug zouden komen voor de rest van de palen. Zo gingen onze monteurs dan ook te werk! Het resultaat? Een zeer tevreden klant.

Ik wil een afspraak inplannen!
Het inplannen van een kennismakingsafspraak en/of de opname van de werkzaamheden bij u op locatie is heel gemakkelijk. U kunt ons bellen op het telefoonnummer 0174-501368. Wenst u dat wij contact met u opnemen? Dat kan door ons contactformulier in te vullen! U mag ons natuurlijk altijd mailen op info@horticultureservices.nl.

Deel dit bericht