De gasprijzen stijgen, en nu?

De gasprijzen stijgen, en nu?

U zult er vast het één en ander van meegekregen hebben. Sinds eind september zijn de gasprijzen explosief gestegen. In sommige gevallen was sprake van stijgingen tot wel 60%. Volgens Glastuinbouw Nederland is de hoge gasprijs van invloed op het merendeel van de Nederlandse glastuinbouwbedrijven.

Hoewel veel kwekers meer gas hebben ingekocht en dus nog met een -tegen normaal tarief aangekocht- overschat aan gas zitten, betekent de forse prijsstijging voor sommige kwekers dat ze een soms drastische keuze moeten maken. Wordt de teelt gedurende de komende winter minder of niet belicht, stopt men eerder met de teelt of wordt er gekeken naar een andere oplossing?

Het in goede staat houden van uw kas kan flink bijdragen aan het verminderen van uw gasuitstoot. Een goed geïsoleerde kas is namelijk veel makkelijker warm te houden. Kapotte of zelfs gebroken ruiten, scheuren in de fundatie, luchtkieren of een niet optimaal functionerende scherminstallatie zijn allerlei manieren waardoor warmte in de kas verloren kan gaan of waardoor het ideale klimaat in uw kas verstoort kan worden. Dit was altijd al zonde, maar nu de gasprijzen door het dak geschoten zijn, wordt het uitvoeren van preventief onderhoud en het voorkomen van open plekken in uw kas nog belangrijker! Voor problematiek met betrekking tot alle hierboven genoemde kasdelen kunt u bij ons terecht.

Inspectie
Bij inspectie van uw kas inventariseren wij nauwkeurig waar zich zwakke en/of open plekken bevinden en of systemen en installaties optimaal functioneren. Op deze manier kunt u werkzaamheden efficiënt uit laten voeren. Zo pakt u problemen direct aan en beperkt u uw toekomstige uitstoot!

Glasschade
Glasschade op het dek of in de gevels? Wij repareren iedere gebroken ruit. Snel en vakkundig. Zo voorkomt u dat warmte de kas via deze ongewenste openingen verlaat. Als u zelf niet voldoende glas op voorraad dan leveren we deze graag. Het kapotte glas voeren we uiteraard voor u af als u dit van ons verlangt.

Fundering
Hoewel het soms lastig lijkt is er altijd een manier om een beschadigde fundering te herstellen. De teelt kan veruit in de meeste gevallen doorgaan. Onze deskundige monteurs verhelpen de scheuren of gaten in uw fundering met de grootste precisie en zo houdt u onnodige kou en ongedierte buiten.

Luchtdicht maken van de kas
Sommige kwekers ervaren het probleem van kieren tussen verschillende afdelingen, waardoor het klimaat in één van deze afdelingen verstoord wordt. Gebruikmakend van compriband, rubber, kit en zetwerk verhelpen we deze kieren waardoor u onnodig verwarmen van de afdeling voorkomt. Ook problemen inzake luchtdoorlatendheid van deuren verhelpen we uiteraard graag!

Scherminstallaties
Scherming biedt veel voordelen op het vlak van isolatie, energiebesparing en klimaatcontrole. Doordat de installatie continu in beweging is, raden wij sterk aan hem regelmatig te laten controleren zodat mankementen zo vroeg mogelijk hersteld kunnen worden.

Renovatie
Hoewel dit klinkt als een grote investering blijkt vaak dat een kleine ingreep al groot effect kan sorteren. Zo kan het vervangen van gevel- en dakbeplating of het vervangen van oude kasmaterialen door hoogwaardige onderdelen al zorgen voor een beter geïsoleerde kas. In een vrijblijvend gesprek voorzien we u graag van ons advies.

Zonnepanelen
Het installeren van zonnepanelen op de kas is wellicht niet handig, omdat uw teelt waarschijnlijk gebaat is bij zoveel mogelijk licht. Installatie van de zonnepanelen op een loods of een schuur kan echter wel veel bijdragen aan een minder hoge energierekening. Ook is het mogelijk één kant van de nok te bedekken met zonnepanelen, zodat uw teelt via de andere kant nog altijd voldoende licht ziet.

In samenwerking met onze leveranciers voorzien wij u graag van een offerte voor het leveren en installeren van de zonnepanelen. Zo berekent u gemakkelijk wat u jaarlijks op de energierekening kunt besparen!

Ledverlichting
De gebruikelijke Son-T verlichting kost behoorlijk veel energie, en 30% van het geproduceerde licht gaat verloren op plekken waar het licht niet noodzakelijk is. Wist u dat ledverlichting bewezen 50% zuiniger is dan Son-T verlichting? Ook gaat de lamp gemiddeld zo’n 10 keer langer mee. Ledverlichting is dus goedkoper, duurzamer en in veel gevallen beter voor uw teelt.

Inplannen van een afspraak
Wilt u een afspraak voor werkzaamheden aan één van bovenstaande kasdelen of enig ander onderdeel van de kas inplannen? Dit doet u gemakkelijk door te bellen naar 0174-501368 of te mailen naar marketingenverkoop@hstuinbouwservice.nl!

Deel dit bericht