Scherming en insectengaas

Installeren van scherming en insectengaas

Voor een optimaal en voordelig kasklimaat

Dankzij de groeiende kennis over het kasklimaat is de waarde van scherminstallaties en insectengaas steeds duidelijker geworden. Goede scherming speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van de gewascondities, het verminderen van het energieverbruik, het beperken van de lichtuitstoot en het creëren van een prettige sfeer in bijvoorbeeld tuincentra.

Beperking van energiekosten

Met een scherminstallatie houdt u de energiekosten zo laag mogelijk. In combinatie met andere maatregelen kunt u de stookkosten tot wel 25% verminderen. In koude omstandigheden zorgt een installatie met energieschermen voor een isolerend effect, zonder nadelige gevolgen voor de lichttransmissie: de huidige generatie energieschermen kent namelijk een opvallend hoge lichtdoorlaatbaarheid.

Voordelen scherming

  • Besparen op stookkosten door de isolerende werking
  • Optimaliseren gewasopbrengsten door een constanter kasklimaat
  • Beperken condensatie waardoor minder schimmels en ziekten in het gewas

Insectengaas

Insectengaas zorgt ervoor dat insecten blijven waar ze moeten blijven, binnen of juist buiten, afhankelijk van de aard van de teelt. Het wordt in de luchtramen van de kas gemonteerd. Een slim harmonicasysteem zorgt ervoor dat het gaas zijn vorm behoudt en netjes opvouwt bij het sluiten van de luchtramen. Door de ranke constructie is er geen sprake van lichtverlies. Het gaas is geschikt voor elk kastype.

Uitvoeringen insectengaas

  • Cassettesysteem
    Kant-en-klaar systeem dat om het luchtraam gemonteerd wordt.
  • Volledig geïntegreerd systeem
    Waar nodig wordt de kas aangepast om het insectengaas volledig te integreren in de bestaande installatie

Scherminstallaties zijn er voor beheersing van lichtuitstoot, controle over de lichtemissie, energiebesparing en klimaatcontrole

Ja zeker. Dat kunnen we.

scherminstallaties
Avatar Instagram wit

Ik wil een optimaal kasklimaat!

maak kennis met HS Tuinbouw Service.