KAS ONDERHOUD

Zonnepanelen

Glas eruit, paneel erin!

De energietransitie zorgt ervoor dat we als maatschappij in moeten zetten op een duurzamere vorm van energie. Het opwekken van energie uit zonnepanelen past hier uitstekend bij. De oppervlakte op het dak van kassen leent zich uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen. Zeker wanneer er in de kas minder lichtinval noodzakelijk is. Heeft uw teelt daarentegen wel veel licht nodig? Dan is de ruimte boven de verwerkingsruimte of betonpad bij uitstek geschikt. Zo drukt u de energierekening en helpt u tegelijkertijd mee aan een duurzame toekomst!

Direct passend in het kasdek

Onze panelen dienen als vervanging van de 4 millimeter beglazing. Het frame past direct in de roede en is hierdoor makkelijk te installeren. Het glas gaat eruit, het paneel erin. De panelen zijn slechts 20% zwaarder dan het glas. Hierdoor hoeft in de meeste gevallen geen nieuwe constructieberekening te worden gemaakt. Elk paneel levert 200 watt piek per vierkante meter. We leveren en monteren alles van de panelen tot de omvormer en de bekabeling. Zo ontzorgen we u volledig!

Onze zonnepanelen zijn verkrijgbaar in een transparante en witte uitvoering. Aangezien de panelen zijn voorzien van gehard glas met een kunstof backsheet valt eventueel kapot glas nooit. Dit maakt de panelen op het gebied van veiligheid erg aantrekkelijk.

Specificaties

  • Al onze zonnepanelen hebben een productgarantie van 12,5 tot 20 jaar
  • De opbrengstgarantie van onze zonnepanelen is 25 jaar. Na deze 25 jaar garanderen wij nog 82% van de opbrengst.
  • Maximale windlast betreft 2400Pa
  • Maximale sneeuwlast betreft 5400Pa

Doordat het frame van de zonnepanelen direct in de roede past is het paneel een directe vervanging van het glas. Het glas gaat eruit, het paneel erin. De constructie wordt dan slechts met 20% verzwaard, wat vaak binnen de marge valt. Een constructieberekening en aanvullende versterking van de fundatie is dan niet noodzakelijk.

Meer weten?

Laat uw gegevens achter!

    Avatar Instagram wit

    Ik wil zonnepanelen op mijn kas!

    maak kennis met HS Tuinbouw Service.