11 tips om uw kas altijd in optimale staat te houden!

11 tips om uw kas altijd in optimale staat te houden!

Om uw bedrijfscontinuÏteit zo goed als mogelijk te garanderen is het belangrijk om uw kas op ieder moment in optimale staat te laten verkeren. In onze nieuwsbrief van deze maand voorzien wij u van onze 11 gouden tips om dit te bereiken!

Tip 1: Controleer uw tandbanen en motoren periodiek op een toename van geluidsproductie. Een verhoogde geluidsproductie betekent vaak dat de tandbanen en motoren toe zijn aan onderhoud. Dit voorkomt dat ze vastlopen.

Tip 2: Laat één keer per half jaar naar breuken, finten en gaten in het glas kijken. Repareer of vervang gebroken ruiten of ruiten met veel finten. Onderzoek de oorzaak en laat de oplegging van het glas beoordelen.

Tip 3: Controleer uw goten, luchtramen, opdrukkers en nokken op afwijkingen of vervormingen. Treft u toch afwijkingen of vervormingen aan? Dan is een aanpassing of vervanging van onderdelen nodig.

Tip 4: Controleer of luchtramen goed sluiten. Hoort u een bijzonder geluid bij volledig openen of sluiten? Klopt de computerinstelling van de stormstand en zijn alle luchtramen dicht? Indien u problemen inzake het bovenstaande aantreft, bel dan een monteur welke dit alles kan controleren en welke de luchting opnieuw af kan stellen.

Tip 5: Controleer de goten en afvoerbakken op bladeren, graspollen en vuil. Wanneer u ziet dat de goten en afvoerbakken vervuild zijn dan is het zaak de goten te reinigen en afvoerbakken schoon te maken op (vervolg)schade te voorkomen.

Tip 6: Zijn horizontale en verticale schoorverbanden nog aanwezig en is de schoorkolom in orde? Voor een goede beoordeling, beoordeelt u een hele rij schoorvakken tegelijk. Span aan indien nodig.

Tip 7: Check uw fundering ieder jaar op corossievorming en verzakking. Maatwerk is nodig indien de fundering vervangen of hersteld moet worden.

Tip 8: Controleer de trek/duwbuizen van uw scherminstallatie en luchting op afwijkingen, vervorming of corrosie. Deze controle kunt u het beste dicht bij de motor, de scheiding van luchtingsgroepen en gevel doen. Vervang beschadigde onderdelen indien nodig.

Tip 9: Controleer de motorreductor en bewegende delen op het oliepeil en de gesmeerde bewegende delen op vetlekkage. Volg de voorschriften van de fabrikant/leverancier op of laat een specialist hiernaar kijken indien u hier problemen aantreft.

Tip 10: Controleer uw deuren op werking, sluiting en tocht. Constateert u problemen? Schakel dan een specialist in.

Tip 11: Komt de glasvoorraad en het overige kasmateriaal dat u hanteert minimaal overeen met de vereiste voorraad van de Stichting Coördinatie Calamiteiten Bestrijding Glastuinbouw? Een voldoende glasvoorraad voorkomt ernstige mogelijke gevolgschade indien u (veel) schade aan uw dek heeft.

Voor alle bovenstaande zaken kunt u uiteraard bij ons terecht. Onze vakkundige monteurs inspecteren uw kas met de hoogste precisie. Op basis hiervan kunnen we gericht werkzaamheden uitvoeren die nodig zijn om een goede staat van uw kas te garanderen. Zo blijft de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd!

Gebruik maken van onze dienstverlening?
Dan kunt u ons bereiken op 0174-501368 of per mail via marketingenverkoop@hstuinbouwservice.nl

Wenst u eerst gebruik te maken van ons deskundige en vrijblijvende advies? Ook dan helpen we u graag verder!

Deel dit bericht