Avontuur in Australië van start!

Avontuur in Australië van start!

Voor onze monteurs Elod, Mateusz en Michal startte afgelopen maandag een nieuw avontuur. Ze zijn namelijk naar Australië vertrokken om daar gedurende een nader te bepalen periode, diverse werkzaamheden zoals het beglazen en beplaten van kassen uit te voeren voor onze opdrachtgever.

Voordat Elod en zijn team konden vertrekken moesten er een flink aantal zaken geregeld worden. In samenspraak met onze opdrachtgever zorgde Charmaine voor visa, inreisdocumenten, benodigde COVID-documenten en de daar benodigde spullen om veilig en efficiënt te kunnen werken. Een belangrijke klus waar a snel veel tijd in ging zitten. Australië kom je namelijk niet zomaar in. Zeker niet in de huidige tijd, waarin COVID het reizen belemmert.

Na een reis van twee dagen waarbij onze monteurs een tussenstop maakten in Singapore, kwamen ze gisteren aan in Shepparton. Gelegen zo’n twee uur van Melbourne (zie foto). Morgen leggen onze monteurs een veiligheidsexamen af. Wanneer ze hiervoor slagen ontvangen ze de Australische variant van de VCA-pas. Hiermee mogen ze overal in Australië werken totdat hun visum eindigt.

Hierna starten Elod en zijn team met hun werkzaamheden aan de eerste kas. Dit project zullen ze direct zelf draaien, maar dat is deze ploeg met ervaren voorman – die afgelopen zomer tal van zonnekassen in Frankrijk bouwde en beglaasde – wel toevertrouwd. Na het volbrengen van het eerste project zullen ze variërend ondersteunend en zelfstandig werk uitvoeren in verschillende regio’s in Australië en Nieuw-Zeeland. We zullen de ontwikkelingen van Elod en zijn team nauwgezet volgen en hierover regelmatig updates plaatsen.

We wensen Elod, Mateusz en Michal veel succes en een mooie tijd ”Down Under”. Aan het weer zal het in elk geval niet liggen, want het is daar hoogzomer.

Deel dit bericht