Foliekassen in Duitsland en Oostenrijk!

Foliekassen in Duitsland en Oostenrijk!

Eind oktober vertrok een vijftal van onze monteurs naar het Duitse Bad Zwischenahn, dat zo’n uur rijden van de Nederlandse grens ligt. In Bad Zwischenahn zouden zij in de weken 44, 45, 46 en 47 een foliekas bouwen voor één van onze opdrachtgevers.

De opdracht bestond uit het realiseren van een foliekas op het terrein van Lubera GmbH. Voordat het zover was diende eerst de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen te worden. Onze collega Charmaine zorgde ervoor dat onze monteurs op tijd voorzien waren van werkvergunningen terwijl Alex op verkenning ging naar een geschikt hotel waar onze medewerkers gedurende hun tijd in Duitsland konden verblijven. Daarnaast stelde Bernard een volledig VGM-plan op dat is goedgekeurd door de opdrachtgever en besproken is met de monteurs.

Onze monteurs Stefan, Rafal, Mykola, Michal en Tim vertrokken op 26 oktober 2020. Voordat ze konden vertrekken diende er eerst een Corona sneltest afgenomen te worden. Gelukkig testten al onze monteurs negatief op deze test. Het project kon beginnen!

Gedurende de afgelopen weken zijn onze monteurs bezig geweest met verschillende fases van de bouw. Zo hebben ze gewerkt aan de fundering, het hijsen van de staalconstructie, het luchtmechaniek, de waterafvoer en uiteraard het trekken van de folie. Veel verschillende soorten werkzaamheden die allen uitgevoerd konden worden door onze veelzijdige monteurs.

Oostenrijk
Het project in Bad Zwischenahn is inmiddels bijna volledig afgerond. De volgende buitenlandse klus is echter alweer van start gegaan! Afgelopen maandag zijn Kevin, Radek en Slawek naar Duitsland vertrokken. Op dinsdag zijn zij samen met Stefan en Rafal doorgereisd naar Goritz in Oostenrijk. Daar zijn ze inmiddels begonnen aan de bouw van wederom een foliekas. Hier zullen ze zich de eerste drie weken van het project mee bezig houden. In het weekend van Sinterklaas komen ze naar huis om na het weekend terug te gaan voor de laatste twee weken. Dan zullen ze de folie van een al bestaande kas wisselen.

Ver van huis
Voor onze monteurs zijn het 11 weken waarin ze aan mooie projecten werken. Ook zijn het 11 weken waarin de monteurs ver van huis werken. Dit doen ze 7 dagen per week, zonder te klagen! Wij waarderen dit enorm en daarom bedanken wij voorman Stefan en zijn collega’s Rafal, Mykola, Michal, Tim, Radek en Slawek voor hun harde werk!

Deel dit bericht