Grootschalige kasreparatie: de schrik van iedere kweker!

Grootschalige kasreparatie: de schrik van iedere kweker!

Het was donderdagmiddag 1 oktober toen we gebeld werden door één van onze vaste opdrachtgevers. De kas van één van zijn vaste klanten was namelijk getroffen door een windhoos die flink huis had gehouden. Wij ondernamen direct actie. Twee man sterk vertrokken we richting Rilland om de schade te inventariseren. We telden de kapotte ruiten en gingen na welke onderdelen van de kas verder nog schade hadden opgelopen. Het aantal kapotte ruiten kwam neer op bijna 2000 en daarnaast waren diverse andere delen van de kas ook beschadigd geraakt.

Onze opdrachtgever ging aan tafel met de verzekering om een reparatieplan op te stellen. De verzekering stemde toe met dit uitgebreide plan en dus kon het repareren starten. Het doel was om de kweker binnen een maand weer van een volledig werkende kas te voorzien.

De volgende morgen begon het project voor veel van onze monteurs. Ondanks dat onze planning al behoorlijk vol was, lukte het ons om op te schalen tot wel 40 monteurs zonder dat dit ten koste ging van de lopende projecten waar de rest van ons team al werkzaam was. Een prestatie waar we met recht trots op zijn! Onze 40 monteurs hielden zich onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Organisatie, inventarisatie en begeleiding van het gehele project
  • Het veilig stellen en toegankelijk maken van de kas
  • Levering van materialen, gereedschappen en machines zoals buisrailwagens
  • Het opruimen van glasscherven
  • Het leveren en plaatsen van noodwanden
  • Herstellen van het aluminium deksysteem en het repareren van de ruiten
  • Diverse reparaties aan de assimilatieverlichting, het luchtmechaniek en de scherminstallatie

Op 31 oktober hebben we de klus afgerond. Onder leiding van voorman Elod hebben onze monteurs een maand lang keihard gewerkt om onze doelstelling te behalen. Zeven dagen per week gaven zij alles om de doelstelling te behalen, en dit is gelukt! Hier zijn wij eenieder die hieraan mee heeft gewerkt dankbaar voor. De klant is tevreden en de kas kan weer volledig in productie.

Bent u op zoek naar een specialist in het verhelpen van schades aan uw kas? Door onze jarenlange ervaring in zowel klein- als grootschalige reparatieprojecten in zowel binnen- als buitenland beschikken wij over alle kennis die nodig is om uw kas zo snel mogelijk weer in optimale staat te brengen. U kunt ons bereiken op 0174-501368 of via info@horticultureservices.nl!

Bent u op benieuwd naar meer door ons uitgevoerd werk? Misschien is het volgende artikel dan iets voor u: https://www.horticultureservices.nl/en-weer-een-stormschade-verholpen/

Deel dit bericht