Grootschalige kasreparatie in Benningbroek!

Grootschalige kasreparatie in Benningbroek!

In week 3 heeft het in verschillende delen van Nederland hevig gestormd. We kregen (spoed)meldingen van zowel bestaande als nieuwe klanten en opdrachtgevers. Deze schades namen we direct op in onze weekplanning en ze zijn inmiddels allemaal gerepareerd. Het venijn zat hem echter in de staart toen ons noodnummer in de avond van donerdag 21 januari ging.

We kregen bericht van aardbeienkweker Vriend, gevestigd in Benningbroek. Vriend Aardbeien is een bedrijf waar we in 2013 een grootschalige renovatie hebben uitgevoerd.

Op vrijdagochtend reed John direct naar de klant om de schade te beoordelen en om een plan op te stellen. Na inventarisatie bleek de klant een schade van circa 500 kapotte ruiten te hebben. We stelden een reparatieplan en voorstel op welke met de klant en de verzekering werd gecommuniceerd. Op vrijdagavond werd er akkoord verstrekt op ons voorstel waarna we alle voorbereidingen in gang hebben gezet om maandag te kunnen starten.

Op maandag 25 januari startte directeur John samen met zes collega’s met de reparatie. De monteurs begonnen met het veilig stellen van de kas zodat alle monteurs en andere betrokkenen deze veilig konden betreden. Dit om valgevaar uit te sluiten. Op dinsdag zijn de monteurs gestart met het terug opbouwen van het aluminiumsysteem op de kasconstructie en het opruimen van glasscherven op de grond.

Op woensdag nam voorman Elod de organisatie over van John. Met een gemiddeld aantal van negen aanwezige monteurs werd de glasreparatie gestart. Door het harde werken van onze monteurs en de efficiënte werkwijze uit het reparatieplan lukte het de monteurs om het kasdek op vrijdagmiddag geheel dicht te hebben. Een prestatie van formaat!

De afgelopen week zijn onze monteurs gestart met de na-reparatie. De monteurs zijn begonnen met het controleren, repareren en werkend maken van het gehele mechaniek, waarna het dek stormvast is gemaakt. Op de laatste dag zijn onze monteurs Elod, Mykola en Kevin op zoek gegaan naar de laatste paar ruiten waar een scheur of fint in zat. Hierna is het project opgeleverd.

Inmiddels is de reparatie afgerond. De kweker kan zijn volledige teelt weer draaien zoals vanouds, in een kas die weer volledig stormproof is. En dat in minder dan twee weken! Onze complimenten gaan uit naar alle aanwezige monteurs die in totaal ruim 10.000 kilogram glas hebben afgevoerd. Hiervoor zijn ze door de klant nog eens extra beloond met een lekkere appeltaart!

Deel dit bericht