Het is zomer! Maar wat betekent dit voor het luchtmechaniek?

Het is zomer! Maar wat betekent dit voor het luchtmechaniek?

De zomer is begonnen, de temperaturen zijn de afgelopen weken hard opgelopen en de groei van bloemen, planten, groente en fruit gaat een stuk harder dan ’s winters. Helaas voor de kwekers brengt de hitte ook mindere effecten met zich mee. De kans op het ontstaan van schades aan het luchtmechaniek is nu namelijk ook een stuk groter!

Gedurende de eerste maanden van het jaar staan de luchtramen slechts op een kier. Dit om ook tijdens deze koudere maanden voldoende frisse lucht en ventilatie in de kas toe te laten. Tijdens de warmere maanden van het jaar is dit anders. ’s Nachts en ’s ochtends staan de luchtramen in de gebruikelijke positie. Gedurende de dag worden ze echter maximaal opengezet. De kans op schade wordt met deze uitgerekte positie enorm vergroot. Een gesloten positie is immers altijd het sterkste. ‘’Ga maar eens de hele dag op je tenen staan, dan zul je morgen merken dat zo’n positie niet gewenst is’’ aldus John Torenstra Jr.

Bij schade aan het luchtmechaniek is het van belang dat deze zo snel mogelijk verholpen is. Dit om ervoor te zorgen dat de kas voorzien kan blijven van optimale luchting wat een evenredig kasklimaat tot gevolg heeft.

De afgelopen weken zijn wij al diverse keren benaderd voor spoedreparaties aan het luchtmechaniek. Wij hebben aan al deze aanvragen kunnen voldoen. Ook bij dit soort reparaties garanderen wij onze 24 uursservice. Dit wil zeggen dat wij binnen 24 uur een expert op locatie hebben om de schade te herstellen of door middel van een noodoplossing erger te voorkomen. Tevens kunnen wij in de meeste gevallen repareren terwijl uw productie doorgaat.

Heeft u schade aan het luchtmechaniek of een ander onderdeel van uw kas? Dan helpen wij u graag uit de brand! U kunt ons bereiken via 0031 – (0)174-501368 of per mail op info@horticultureservices.nl.

Deel dit bericht