HS Inside: Interview met collega Will van der Kraan

HS Inside: Interview met collega Will van der Kraan

Met HS INSIDE nemen we iedere keer een werknemer onder de loep en leert u ze wat beter kennen. We beginnen met een interview met collega Will van der Kraan. Will (65) is alweer ruim 4 jaar werkzaam bij HS en zijn pensioen zit er bijna aan te komen. Wat wij erg jammer vinden, maar wat meer als verdiend is!

Hoe lang werk je al bij HS en hoe ben je hier terecht gekomen?
Op 1 mei 2019 ben ik in dienst getreden in de functie van medewerker Adviseur.
Vanuit de krant reageerde ik op een advertentie en hierop volgde mijn eerste gesprek met John Torenstra.

Wat zijn jouw taken?
Mijn functie medewerker Adviseur is in de loop der jaren sterk verandert.
Dit heeft ook te maken met de afspraak die ik met John heb kunnen maken om ieder jaar een dag minder te gaan werken en vanaf mijn 65ste van mijn pensioen ga genieten. Momenteel werk ik nog twee dagen per week en kun je mijn taken omschrijven als: Calculatie, maken van offertes, werkvoorbereiding, maken van analyses en opstellen onderhoudscontracten.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
De uitvoerders bezoeken klanten en maken o.a. inspecties wat zij voorbereiden in een rapport. Hierin staat precies wat geoffreerd dient te worden.
Daar ik nog twee dagen werk, ligt er iedere maandag een stapel bezoekverslagen klaar die ik uitwerk.

Wat is het positieve verschil met HS en je vorige werkgever?
Mijn vorige werkgever was het Zwitserse bedrijf Kern AG waar ik 20 jaar met veel plezier heb gewerkt. Het positieve verschil zit voor mij niet in het werk maar in de reistijden. Kern NL zit in Zoetermeer en dat was iedere dag filerijden heen en terug. Daarbij zat ik ook 5 tot 10 keer per jaar in Zwitserland. HS zit in Naaldwijk en ik woon in Naaldwijk, mooier kan toch niet!

Wat vind je het leukste aan je werk?
De vrijheid en het vertrouwen dat John mij biedt.

Wat vind je het leukste aan HS?
Een jong en groeiend bedrijf waarvan ik de groei van afgelopen 4,5 jaar van nabij heb meegemaakt. Maar ook noemenswaardig is de transparantie en kwaliteit die door iedereen wordt nagestreefd.

Wat is je mooiste herinnering bij HS?
De openheid van John om samen met mij structuur aan te brengen in een destijds klein maar groeiend bedrijf.

Wat zouden al onze volgers over HS moeten weten?
Dat wij een totaaloplosser zijn en de klant van A tot Z ontzorgen en een hoge kwaliteit nastreven.

Je gaat binnenkort met pensioen. Wat verwacht je dan te gaan doen?
Als eerste begin ik met een kleine overwintering in Spanje en verder wordt het alleen maar genieten van mijn vrije tijd.

Wat vind je leuk om te doen buiten werktijd?
Ik heb geleerd dat beweging heel belangrijk is en zodoende doe ik alles binnen Naaldwijk lopend en laat de auto staan. Ik ben altijd bezig met muziek (passief en actief) waarbinnen ik een brede interesse heb die varieert van Chet Baker tot aan Tom Waits.

Deel dit bericht