Kasdekpanelen: nieuw in ons assortiment!

Kasdekpanelen: nieuw in ons assortiment!

Sinds een aantal weken hebben wij solar kasdekpanelen in ons assortiment opgenomen. Deze kasdekpanelen kunnen dienen als vervanging van de 4 millimeter beglazing. Het frame past direct in de roede. Hierdoor is het makkelijk te installeren. Het glas gaat eruit, het paneel erin.

De opbrengst is groter omdat het gehele paneel voorzien is van cellen, in tegenstelling tot andere zonnepanelen. Er hoeft geen constructieberekening gemaakt te worden aangezien de panelen de constructie verstevigen. Dit maakt het paneel uniek in zijn soort. Ook verzekeringsmaatschappijen zijn enthousiast: het stevige materiaal gaat bewezen niet snel kapot en aangezien de panelen voorzien zijn van gehard glas met een kunststof backsheet valt eventueel kapot glas nooit. Dit maakt de panelen op het gebied van veiligheid ook erg aantrekkelijk.

Het gewicht van het kasdekpaneel is slechts 12 kilogram per vierkante meter. Ter vergelijking: glas weegt 10 kilogram per vierkante meter. Het paneel levert 200 watt piek per vierkante meter. Ook is het paneel zelfreinigend maar kan het ook gereinigd worden met een dekwasmachine. U bespaart dus zowel op de energierekening als op de reiniging van een gedeelte van uw kasdek. Ook hoeft er niet gekrijd te worden op de plekken waar de panelen geïnstalleerd zijn.

We leveren zowel de panelen, de omvormer als de benodigde bekabeling. Uiteraard dragen weUiteraard dragen we ook zorg voor de uitvoering. We monteren de panelen, plaatsen de omvormer en uiteraard de bekabeling. Onze ervaren professionals monteren ieder paneel met de grootste zorgvuldigheid. Gedemonteerd glas of aluminium kopen we graag voor u in. Zo ontzorgen we u volledig!

Het kasdekpaneel is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  • Transparant: 15% lichtdoorlatendheid, productgarantie van 12,5 tot 20 jaar, opbrengstgarantie van 25 jaar. Na 25 jaar nog tenminste 82% van de opbrengst. Maximale sneeuwlast van 5400Pa en windlast van 2400Pa.
  • Wit: 0% lichtdoorlatendheid, productgarantie van 12,5 tot 20 jaar, opbrengstgarantie van 25 jaar. Na 25 jaar nog tenminste 82% van de opbrengst. Maximale sneeuwlast van 5400Pa en windlast van 2400Pa.

De levertijd op de materialen is ongeveer 15 weken. Prijzen worden berekend op basis van uw glasmaat. Deze is leidend voor iedere calculatie.

Heeft u interesse of wilt u meer over de kasdekpanelen weten? Naam dan nu contact met ons op via marketingenverkoop@hstuinbouwservice.nl of 06-82410400.

Deel dit bericht