Kwekerij Duijnisveld weer windbestendig

Kwekerij Duijnisveld weer windbestendig

Toen het bij vaste klant Duijnisveld weer tijd was voor een inspectie van de kas, werd onze inspecteur Yusuf ingeschakeld om een inspectie te doen aan de bovenzijde van het windbreekgaas systeem. Lees hoe Kwekerij Duijnisveld weer windbestendig wordt!

Hij kwam tot de conclusie dat:
❌ De steunen van het windbreek systeem stonden te roesten in de goot
❌ De steunen zorgden voor een verstopping in de goten waardoor het water niet wegliep

De problemen bevonden zich over 52 kappen van 4,8 meter breed. De monteurs van team 7 kwamen in actie en zorgde ervoor dat de klant nu weer een goedlopend systeem heeft en zich weer kan focussen op wat echt belangrijk is: de teelt

We voerden de volgende werkzaamheden uit
✅ Demonteren van de steunen en (onder)buizen
✅ Monteren van een stalen trekdraad met een spanner om de 10 kappen.
✅ Schoonmaken van de goten

Kwekerij Duijnisveld weer windbestendig

Windbreekgaas
Windbreekgaas is een flexibel materiaal met kleine openingen van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Dit gaas wordt doorgaans geplaatst tegen de kopgevel van de kas, tussen de nok en de goot. Wanneer de wind door het gaas waait, wordt de kracht van de wind verminderd, waardoor schade door sterke windvlagen wordt beperkt

Kwekers investeren steeds vaker in windbreekgaas om schade aan hun kassen en gewassen te beperken, vooral wanneer hun tuinbouwbedrijf grenst aan open vlaktes.

Hoewel verzekeraars de montage van windbreekgaas nog niet verplicht stellen, zien veel glastuinders het als een verstandige preventieve maatregel. Windbreekgaas helpt namelijk om de winddruk op de kas te verminderen, waardoor de kans op brekend glas bij harde wind(stoten) afneemt en het ook uw teelt niet in gevaar brengt.

Vooral voor bedrijven in windgevoelige gebieden biedt deze investering dus extra zekerheid tegen heftige weeromstandigheden.

Kwekerij Duijnisveld
Eigenaar Ruud Duijnisveld is opgegroeid tussen de paprika’s. Zijn opa begon na de Tweede Wereldoorlog met het kweken van groenten in Wateringen. Hoewel zijn opa meerdere soorten groenten teelde, specialiseerden zijn vader en oom zich in de jaren ’70 in de paprikateelt. Na het afronden van zijn studie trad Ruud in 1988 toe tot het familiebedrijf. In 2006 breidden hij samen met zijn neef uit met een nieuwe kwekerij in Nieuwveen, en in 2017 volgde een tweede locatie in De Kwakel. Elke vijf jaar werd het bedrijf groter, waardoor ze inmiddels 18 hectaren aan kassen beheren.

Deel dit bericht