Projectverslag Kwekerij de Wintertuin: Goten reinigen, coaten en kasdek inspectie

Projectverslag Kwekerij de Wintertuin: Goten reinigen, coaten en kasdek inspectie

Eindelijk laten de weersomstandigheden het toe om de goten te voorzien van een nieuwe coating! Monteurs Michal en Jakub zijn bezig met het coaten van de goten bij Kwekerij de Wintertuin in De Lier. Hier worden op 31.000 vierkante meter prachtige bougainvillea’s gekweekt in maar liefst 7 verschillende kleuren en modellen. Deze bloemen zijn zeer geschikt voor het Noord-Europese klimaat en daar is De Wintertuin een specialist in.

SLIJTAGE
De coating die jaren geleden was aangebracht begon na verloop van tijd te slijten en af te brokkelen. Hierdoor verliest de goot haar essentiële beschermlaag, wat kan leiden tot lekkages en andere vervelende problemen.

Het coaten van de goten is iets dat wij aanraden eens per vijf jaar te doen. Zo blijft de kas optimaal beschermd tegen verschillende weersomstandigheden en lekkages. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat de teelt in gevaar komt en het werk komt stil te liggen. Dat willen we graag voorkomen!

DE IDEALE WEERSOMSTANDIGHEDEN
Omdat de noodzakelijke omstandigheden voor het aanbrengen van de coating droog en warm weer vereisen, gaat dit nu perfect! Dit vanwege de droogtijd van ongeveer 8 uur.

DE WERKZAAMHEDEN
Onze monteurs begonnen met het reinigen van de goten, zodat de coating een goede basis heeft om op aangebracht te worden. Als de goten helemaal schoon zijn kan de coating worden aangebracht. Dit wordt goot voor goot gedaan met een gotenwagen.

Tijdens het reinigen en smeren van de goten hebben onze monteurs gelijk het kasdek geïnspecteerd op eventuele defecten. Zo slaan we twee vliegen in een klap! Bijzonderheden worden achteraf aan de klant gemeld. In overleg met de klant kunnen we dan een verder onderhoudsplan opstellen.

We danken de klant voor deze prettige samenwerking die we in de toekomst graag verder voortzetten!

Meer informatie over het onderhoud aan uw goten? Neem vrijblijvend contact op!
0174-501368
www.hstuinbouwservice.nl

Deel dit bericht