Projectverslag Lans Tomaten

Projectverslag Lans Tomaten

Naar aanleiding van het inspectierapport voeren we het jaarlijkse onderhoud uit bij vaste klant Lans Tomaten. Lans is een tomatenkweker met maar liefst 4 vestigingen in het Westland met een totaal van ± 40 hectaren. Naast dat ze in het Westland vestigingen hebben, hebben ze die ook in Brabant, Zeeland en zelfs Egypte. Een echt familiebedrijf wat al teelt sinds 1976 en waar veel nieuwe ideeën zich ontwikkelen. Met een totale oppervlakte van 85 hectaren kan Lans Tomaten jaarrond een compleet assortiment leveren van 5 verschillende tomaten.

Inspectie
HS verzorgde in 2023 een complete kasinspectie. Alle zwakken plekken werden in kaart gebracht en we dachten na over kostenefficiënte oplossingen. Het kasdek inspecteerden we op efficiënte wijze met gebruik van onze drone. Zo brachten we de staat van het kasdek snel maar nauwkeurig in kaart.

Van inspectie naar rapport
Aan de hand van de dronebeelden en de fysieke inspectie stelden we een inspectierapport en efficiënt onderhoudsplan op met daarin onze bevindingen en belangrijkste adviezen op basis waarvan de klant kasonderhoud uit kan laten voeren.

Tijd voor de uitvoering!
In samenspraak met de klant kwamen we tot een onderhoudsplan. Het onderhoud kon dus beginnen! De afgelopen 9 weken hebben onze monteurs het gehele luchtmechaniek nagelopen, lekkages verholpen, glasreparaties aan het dek en de gevel uitgevoerd, de kruisschoren en windverbanden gesteld en de goten gereinigd. Wat ervoor zal zorgen dat de kas de komende periode weer goed zal presteren!

We danken onze klant voor deze prettige samenwerking welke we graag nog vele jaren voortzetten!

Voor meer informatie over Lans Tomaten: www.lans.nl

Deel dit bericht