Uw voorraad kasmaterialen doet ertoe. Zeker in geval van calamiteit!

Uw voorraad kasmaterialen doet ertoe. Zeker in geval van calamiteit!

Sneeuwbuien
De sneeuwbuien van afgelopen week gaan de boeken in als één van de heftigste in tientallen jaren. Hierdoor zijn enorme schades aan veel kassen ontstaan. Eens te meer is duidelijk geworden dat preventief onderhoud en het bijhouden van een voorraad aan essentiële kasmaterialen een groot verschil kunnen maken in geval van een calamiteit.

In geval van (grootschalige) schade is het van groot belang zo snel mogelijk te kunnen beginnen met compartimenteren. Enerzijds om uw teelt te beschermen, anderzijds om gevolgschade te voorkomen. Om gevolgschade waar mogelijk te voorkomen eist de verzekering een minimale voorraad van bepaalde kasmaterialen. Een flinke (sneeuw)storm kan in één klap namelijk een enorme hoeveelheid materialen vernielen. De verzekering eist het onderstaande als minimale voorraad:

Glasvoorraad

KasoppervlakteGehard glasSnijglas
Tot 3 hectare100 ruiten35 ruiten
Extra per hectare25 ruiten10 ruiten
Vanaf 19 hectare500 ruiten195 ruiten

De voorraad gehard glas moet de volgende verdeling en glasmaat hebben:

  • 70% hoofdmaat
  • 15% luchtraam
  • 15% onder luchtraam

Noodreparatiesets

KasoppervlakteNoodreparatiesets
Tot 1 hectare5 sets
Extra per 2000 vierkante meter boven de 1 hectare1 set
Vanaf 6 hectare30 sets

We komen op veel plekken waar de voorraad helaas nog onvoldoende is. Dit zorgt ervoor dat onze reparateurs niet direct kunnen starten of dat ze de reparatie niet af kunnen maken met gebruik van de juiste materialen. Dit vergroot de kans op een verloren teelt.

Snelle levering
U bent bij ons aan het juiste adres voor het bestellen van kasmaterialen. Door ons grote internationale netwerk kunt u er zeker van zijn dat wij de benodigde materialen snel ter plaatse krijgen. Niet alleen in geval van schade maar ook bij regulier onderhoud of het ter preventie aanvullen van uw voorraad!

Onze snelle levering geldt niet alleen bij standaard soorten en maten maar ook bij een grote diversiteit aan soorten glas, kleuren glas en lastige maatvoeringen. Als gevolg van collectieve inkoop leveren wij tegen een zeer aantrekkelijk tarief. U bent niet verplicht de werkzaamheden door ons uit te laten voeren: wij zijn u ook graag van dienst als het slechts bij het leveren van materiaal blijft!

Voorkom zorgen: laat ons uw voorraad beheren!
Uw voorraad kasmaterialen zorgeloos door ons laten beheren? Dat doen we graag! We letten hierbij op de hedendaags geldende regels van verzekeringsmaatschappijen en adviseren u over de te ondernemen stappen om uw voorraad op peil te houden. We leveren nieuwe materialen en daarnaast voeren we de oude, kapotte materialen kosteloos voor u af!

Preventiekaart
De preventiekaart is ons hulpmiddel om de kans op schade zo goed mogelijk te voorkomen. Op onze preventiekaart leest u exact wat u voor, tijdens en na een storm het beste kunt doen om uw kas schadevrij te houden. Heeft u de preventiekaart nog niet? U vraagt hem nu kosteloos aan op onze website!

Vrijblijvend advies
Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Onze deur staat voor u open! Uiteraard kunt u hiervoor ook bellen naar 0174-501368 of mailen naar sales@horticultureservices.nl!

Deel dit bericht