Voorkom storingen aan het luchtmechaniek!

Voorkom storingen aan het luchtmechaniek!

Een in het najaar vaak vergeten onderdeel van de kas is het luchtmechaniek. Wanneer de temperaturen hoger zijn spreekt het voor zich dat u wilt dat het luchtmechaniek goed werkt. Dit om de hitte in de kas enigszins tegen te gaan.

Toch is het ook gedurende de koudere maanden van het jaar, van groot belang dat het luchtmechaniek goed werkt. Een goed werkend systeem zorgt namelijk voor een gelijkmatig klimaat in de kas, wat essentieel is voor een optimale kwaliteit van uw teelt.

De overgang van de zomer naar de herfst is een periode waarin traditioneel veel schades aan het luchtmechaniek ontstaan. De luchtramen hebben gedurende een langere periode maximaal open gestaan. De kans dat in deze uitgerekte positie verschillende gedeelten ontwricht zijn bestaat. Onderhoud of reparatie is dan noodzakelijk om te voorkomen dat (een gedeelte van) het luchtmechaniek storingen aangeeft op het moment dat u deze nodig heeft om frisse lucht binnen te laten of kou juist buiten te laten. Dit bent u uiteraard liever voor.

Preventief onderhoud aan het luchtmechaniek doet er dus toe! Met dit preventieve onderhoud voorkomt u niet alleen schades en storingen, ook verlengt u de levensduur van uw kas en luchtmechaniek hiermee. Het materiaal is onderhevig aan slijtage, vooral wanneer de luchtramen gedurende de zomer steeds volledig open en dicht gaan.

Onze specialisten controleren en smeren uw luchtmechaniek zodat deze niet vastloopt en om storingen te voorkomen. Heeft u desondanks toch schade? Dan verhelpen we de schade graag!

Voorraad kasmaterialen
Bij schade of storing wilt u dat uw mechaniek zo snel mogelijk weer naar behoren werkt. Een lange levertijd op de diverse benodigde materialen werkt dan niet in uw voordeel. We adviseren dan ook sterk om een voorraad aan materialen ten behoeve van uw luchtmechaniek aan te houden. Denk hierbij onder andere aan tandbanen, motoren en opdrukkers.

Materialen ten behoeve van uw luchtmechaniek of andere onderdelen van uw kas bestelt u gemakkelijk en snel bij ons. Dankzij collectieve inkoop houden we de materiaalprijzen vaak laag en als u het onderhoud ook door ons uit laat voeren, houdt u alles onder één dak. Dit werkt wel zo prettig!

Inplannen van een afspraak
Wilt u een afspraak voor werkzaamheden aan uw luchtmechaniek of enig ander onderdeel van de kas inplannen? Dit doet u gemakkelijk door te bellen naar 0174-501368 of te mailen naar marketingenverkoop@hstuinbouwservice.nl!

Deel dit bericht