Wanneer start u met besparen op de energierekening?

Wanneer start u met besparen op de energierekening?

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Sinds september 2021 zijn de gasprijzen flink gestegen. De oorlog in Oekraïne heeft dit proces explosief versneld. Glastuinbouw Nederland geeft aan dat een groot deel van de Nederlandse tuinbouwbedrijven hierdoor in de problemen komt. Dit zorgt ervoor dat sommige kwekers drastische keuzes moeten maken. Verwacht wordt dat het bovenstaande nog wel even aanhoudt, en dus is nu de tijd om op zoek te gaan naar oplossingen!

Het niet of minder belichten van de teelt, het leeg houden van afdelingen of zelfs hele kwekerijen tot de temperatuur oploopt en er minder verwarmd hoeft te worden zijn reële scenario’s die momenteel bij veel kwekers spelen. Er zijn echter alternatieve oplossingen mogelijk. Bij deze voorzien wij u graag van onze oplossingen.

Zonnepanelen
Wij zijn ervan overtuigd dat we als maatschappij vroeg of laat in moeten zetten op een duurzamere vorm van energie. Het opwekken van energie uit zonnepanelen past hier uitstekend bij. De oppervlakte op het dak van kassen leent zich uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen. Zeker wanneer er in de kas minder lichtinval noodzakelijk is. Heeft uw teelt daarentegen wel veel licht nodig? Dan is de ruimte boven de verwerkingsruimte of het betonpad bij uitstek geschikt. Zo drukt u de energierekening en helpt u tegelijkertijd mee aan een duurzame toekomst! Wist u dat wij alles van de panelen tot de omvormer en de bekabeling leveren en monteren? Zo ontzorgen we u volledig.

Onze panelen dienen als vervanging van de 4 millimeter beglazing. Het frame past direct in de roede en is hierdoor gemakkelijk te installeren. Het glas gaat eruit, het paneel erin. De panelen zijn slechts 20% zwaarder dan het glas. Hierdoor hoeft in de meeste gevallen geen nieuwe constructieberekening te worden gemaakt. Elk paneel levert 200 watt piek per vierkante meter.

Ledverlichting
De gebruikelijke Son-T verlichting kost behoorlijk veel energie, en 30% van het geproduceerde licht gaat verloren op plekken waar het licht niet noodzakelijk is. Wist u dat ledverlichting bewezen 50% zuiniger is dan Son-T verlichting? Ook gaat de lamp gemiddeld zo’n 10 keer langer mee. Ledverlichting is dus goedkoper, duurzamer en in veel gevallen beter voor uw teelt.

Luchtdicht maken van de kas
Sommige kwekers ervaren het probleem van kieren tussen verschillende afdelingen, waardoor het klimaat in één van deze afdelingen verstoord wordt. Gebruikmakend van compriband, rubber, kit en zetwerk verhelpen we deze kieren waardoor u onnodig verwarmen van de afdeling voorkomt. Ook problemen inzake luchtdoorlatendheid van deuren en gevels verhelpen we uiteraard graag. Bijvoorbeeld door het plaatsen van twingevels of gevelschermen!

Renovatie
Hoewel dit klinkt als een grote investering blijkt vaak dat een kleine ingreep al groot effect kan sorteren. Zo kan het vervangen van gevel- en dakbeplating of het vervangen van oude kasmaterialen door hoogwaardige onderdelen al zorgen voor een beter geïsoleerde kas. In een vrijblijvend gesprek voorzien we u graag van ons advies.

Schade aan de kas
Omdat een goed geïsoleerde kas veel makkelijker warm te houden is, draagt het in goede staat houden van de kas direct bij aan het verminderen van uw gasuitstoot. Kapotte ruiten, scheuren in de fundatie, luchtkieren of een niet optimaal functionerende scherminstallatie draagt hier negatief aan bij. De warmte in de kas gaat hierdoor verloren. Wij repareren schade aan al bovenstaande kasdelen zodat u onder ideale omstandigheden kunt blijven telen.

Afspraak inplannen
Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe u het beste kunt besparen. Indien gewenst verrichten we een inspectie waarna u een uitgebreid inspectierapport van ons ontvangt. Zo bent u bekend met de actuele status van de kas en weet u exact waar de meeste bespaarmogelijkheden liggen. Voor het maken van een afspraak belt u naar 0174-501368 of mailt u naar info@hstuinbouwservice.nl!

Deel dit bericht